Вдома запанує гармонія: дешеве і перевірене добриво змусить фіалки цвісти цілий рік

Фіалка не цвіте з низки причин, але виправити ситуацію можна за допомогою супердобрива / Фото pixabay.com

Сенполія має дуже сильну жіночу енергетику. За повір'ями, квітуча фіалка згладжує сімейні конфлікти та допомагає родині, в якій є розлад.

Фіалки (сенполії) полюбилися багатьом квітникарям, вони невибагливі в догляді, а їхні квіти безумовно радують око і створюють відчуття весни на підвіконні. Якщо ж фіалки почали чахнути і перестали цвісти, то рослини потрібно підгодувати. Допоможе просте й дешеве добриво, яке можна купити в будь-якій аптеці. Йдеться про вітамін В12.

Коли цвітуть фіалки

У домашніх умовах фіалка може цвісти більшу частину року. Якщо забезпечити правильний догляд, то радувати свого господаря яскравими фарбами вона буде в середньому 8-9 місяців. Сорти фіалки Emerald Pink (LLG / P. Sorano) і Anastasia (Sorano) можуть цвісти цілий рік.

Цікаво, що цвітіння фіалок не залежить від сезону. Цвітуть фіалки зокрема і взимку, але найрясніше цвітіння припадає зазвичай на весняний і літній сезони.

Цвітіння фіалки - прикмети

Вважається, то сенполія має дуже сильну жіночу енергетику. За повір'ями, квітуча фіалка згладжує сімейні конфлікти й допомагає родині, в якій є розлад. Якщо сенполія зацвіла, вдома запанує гармонія.

Також існує прикмета, що якщо самотній дівчині подарує фіалку жінка, яка перебуває в щасливому шлюбі, то вона незабаром вийде заміж.

Що робити, якщо фіалка не цвіте

Як і будь-яка інша кімнатна рослина, фіалка може не цвісти з низки причин - неправильний полив, недостатнє освітлення, невідповідна температура і вологість, а ще - відсутність або надлишок добрива.

Отже, чим і коли підгодувати фіалку, щоби та добре цвіла? Досвідчені квітникарі кажуть, що добре працює "людський" вітамін В12.

Читайте такожЗахистить від ворогів і поганих снів: як виростити гіацинт удома в горщику

У чому користь вітаміну В12 для кімнатних рослин

Вітамін В12 дуже важливий для обміну речовин рослин, що сприяє нормальному росту. Головна цінність цього вітаміну в тому, що він безпосередньо бере участь у фотосинтезі хлорофілу (це речовина, яка дає зелений колір рослинам).

Крім того, В12 має в своїй формулі кобальт, насичує клітини рослин достатньою кількістю кисню.

Читати такожФіалки стануть "жирними" і неймовірно квітучими: як вдома приготувати незвичайне добриво для квітів

Коли застосовувати В12 для рослин

Дуже актуальним є застосування цього вітаміну в зимовий і осінньо-весняний період, коли в квартирі мало природного світла і ми рідше провітрюємо приміщення, тим самим знижуючи рівень кисню в повітрі.

Як використовувати "людський" вітамін В12 для фіалок

Приготувати добриво для квітів вдома простіше простого. Знадобиться одна ампула вітаміну В12 і літр відстояної води.

Підгодовувати фіалки таким розчином можна двічі на місяць – листя рослин стане насиченого зеленого кольору, а розмір самих квіток збільшиться.

Раніше Главред писав про те, що сигаретний попіл - унікальне добриво для кімнатних рослин. Як його застосовувати і в чому користь, читайте тут.

Макуху кави також можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Вам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти